Methoden

Na aanmelding, wordt een afspraak gemaakt met voor een individueel gesprek of samen met uw partner voor een intakegesprek. In dit eerste gesprek, om mogelijk eerste twee gesprekken wordt uw hulpvraag uitgebreid in beeld gebracht. Het kan ook voorkomen dat wij niet de meest passende hulp kan bieden. In dat geval denken wij mee over een alternatief en/of verwijzen we door.

In de behandeling wordt onder andere gebruik gemaakt van methodes waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat ze werken, zoals cognitieve gedragstherapie en EMDR. Pschyo-educatie en het thuis uitvoeren van opdrachten.

Een van de methoden bij angst- en trauma is EMDR.

Last blijven houden van de gevolgen van traumatische ervaringen. Dit kan zijn een schokkende ervaring, zoals een verkeersongeval of een geweldsmisdrijf. Maar ook voor andere ervaringen die veel invloed hebben gehad op de ontwikkeling van iemands leven zoals pesterijen of krenkingen in de jeugd, die in het hier-en-nu nog steeds invloed hebben kan de methode gebruikt worden. EMDR is een relatief nieuwe therapie.